Om os

Stald Akur er et team bestående af mange fagpersoner som varetager forskellige vigtige funktioner og inputs i teamet.

Stifterne af Stald Akur er Jón og Louise, som i 30 år, siden 1993 har samarbejdet om opdræt, håndtering og træning, ridning, undervisning og formidling af den islandske hest. Vores oplevelser med hesten stammer både fra dens oprindelige natur, Island og i Danmark. I de første 10 år af vores samarbejde, kombinerede vi vores studier og hesteavl med en afveksling mellem Island og Danmark. Siden 2003 har vi drevet Stald Akur, med udgangspunkt på Elmegården ved Vipperød.

Jón er uddannet islandsk Berider, Félag Tamningamanna (1996), Rideterapeut, Skolen for rideterapi (2017) og Danish Addiction Counselor, DAC-uddannelsen (2023).


Jón har tilredet og trænet utrolig mange heste i det meste af sit liv. Med en kolossal baggrund opnået helt fra barnsben i Island er han god til at aflæse hver enkelt hest og få den til at yde sit ypperste.

Louise er uddannet Hesteagronom cand. agro. (1999), B-instruktør (2005), Pædagogisk Diplomuddannelse (2018) og Rideterapeut (2019).


Louise har arbejdet på forskellige hestestutterier i Island og studeret og undervist på Landbrugsuniversitetet Hvanneyri, Island. Til dagligt underviser hun på hestelinien på Landbrugsskolen Sjælland, Roskilde.

Stald Akur - Elmegården

Elmegården ligger centralt syd for Holbæk og tæt på Vipperød. Vi har et mindre indendørs træningsareal, udendørs 20 m*60 m bane og forenden af vores vej har vi adgang til Fruerskoven, som vi har ridekort til. På Elmegården gør vi vores bedste for at hestene har det godt, og vi har mulighed for at have heste boende i kortere eller længere ophold alt efter aftale. Vores stald er lys og åben med højt til loftet og et godt staldmiljø. Vi har både åbne og lukkede bokse som kan tilgodese hestenes behov og alle har mulighed for at kigge ud. De fleste folde er lavet med solidt træhegn, hvor det lufter godt og med en skøn udsigt over markerne. Fodringen foregår hovedsagelig med godt grovfoder. Desuden suppleres efter behov med diverse vitaminer, mineraler og krybbefoder.

Find os også på skolenforrideterapi.dk